Големата вода

None

 • Title: Големата вода
 • Author: Живко Чинго
 • ISBN: null
 • Page: 415
 • Format: Hardcover
 • None

  • Големата вода ¦ Живко Чинго
   415 Живко Чинго
  • thumbnail Title: Големата вода ¦ Живко Чинго
   Posted by:Живко Чинго
   Published :2019-08-13T00:18:11+00:00


  About “Живко Чинго

  • Живко Чинго

   , 13 1935 , 11 1987 , , , , , 1963 , 1961 , , 1965 , , 1965 , , 1966 , , 1970 , , 1971 , , 1973 , , , 1976 , , 1976 , , 1979 , , 1982 , , 1984 , , 1989 , , 1989 , , 1989 , 11 , 1 .  326 thoughts on “Големата вода

  • Иронично е да се живее во дом наречен Светлост, кога секој ден поминат меѓу неговите ѕидови, се' повеќе те ослепува. Тука прежалените деца на војната се судираат со суровата реалност, вопитувани од железната рака на комунизмот. Од ден на ден се' повеќе огрубуваат, во сомнеж д [...]


  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *